ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

KÖPRÜBAŞI

KÖPRÜBAŞI İLÇE TARİH
Bazı tarihçilere göre Köprübaşı çevresinde Etiler’in hüküm sürdüğü kabul edilmektedir. Sonradan yöre Lidya, Pers, Bergama Krallığı ve Saruhanoğulları egemenliğinde kalmıştır.
Gediz nehri üzerinde kurulan Demirköprü barajının su tutmaya başlaması ve suyun hızla doğu istikametinde ilerleyerek Borlu 
Nahiyesi topraklarını su altında bırakması sonucu, Borlu halkının bir kısmı 1958′in 10.ayından itibaren şu anki Köprübaşı İlçesi’nin kurulduğu yere yerleşmişlerdir.
 Fakat esas yerleşim 1959 yılında olmuştur. O yıllarda şu anki Demirköprü’nün yerinde iki gözlü beton bir köprünün olduğu ve İlçenin adınında bu köprüden geldiği bilinmektedir.
1968 yılında Belediye olan Köprübaşı 20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 sayılı resmi gazetede yayınlanan 3644 sayılı kanunla aynı adı alarak İlçe olmuştur.








KÖPRÜBAŞI İLÇE COĞRAFYA
Köprübaşı İlçesi Manisa İlinin kuzeydoğusunda, Salihli-Demirci karayolu üzerinde yer alır. İl Merkezine 120 Km., Salihli İlçesine 53 Km., Demirci İlçesine ise 50 Km uzaklıktadır.
İlçemizin kuzeyinde ve kuzey batısında Gördes, kuzey ve kuzey doğusunda Demirci, güney doğusunda Demirköprü Baraj Gölü, güneybatısında ise Salihli yer almaktadır.
İlçenin yüzölçümü 25.200 ha.olup, Köprübaşı İlçesinin merkezi 14 paftadan oluşan 225 hektarlık imar planı mevcuttur. İlçemiz Köprübaşının mücavir alanı 900 hektar olup, bunun 150 hektarı yerleşim alanıdır. İlçenin rakımı 250 Metredir.
KÖPRÜBAŞI İLÇE İDARE
İlçemiz Köprübaşı’nın 7 Mahallesi; Atatürk Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Temrek Mahallesi, Çamyurdu Mahallesi, Avşar Mahallesi, Karabük Mahallesi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 27 Köyü bulunmaktadır.
Toplam Yüzölçümü 25.200 ha.dır.
KÖPRÜBAŞI İLÇE İKLİM
Köprübaşı İlçesi Gediz çöküntü havzası üzerinde yer alır. İlçenin güney batısında Dibek dağları, kuzeydoğusunda Çanak dağları ve kuzeyinde Kayran Dağları yer alır. İlçe merkezine yakın yükseltiler Topraktepe ve Tülüce’dir.
İlçe tipik Akdeniz iklimi özellikleri taşır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Bitki örtüsü olarak makiler ve garigler vardır. En çok görülen ağaç türü, palamut ağacı da denilen meşe cinsidir.
Ayrıca Topraktepe ve Armutdere de piknik ve mesire yerleri mevcuttur. İlçemizde toplam olarak 20.455 dekar orman alanı mevcuttur.
KÖPRÜBAŞI İLÇE NÜFUS
Köprübaşı ilçesi, ilçe merkezi ve 27 köyünde, 2000 genel nüfus sayımına göre toplam olarak 10.851 nüfusa sahiptir.
İlçe merkezinde 5.049 kişi yaşamaktadır. Nüfusun geri kalan 5.802’si köylerde ikamet etmektedir.
İlçemiz kuruluşunda Salihli ilçesine bağlı Gökeyüp kasabasının ilçemize bağlı olduğu daha sonra halk oylaması referandum ile Salihli ilçesine bağlandığından ilçemiz nüfusunda % 26.85 düşüş meydana gelmiştir.
Yerleşme biçimi bakımından toplu yerleşim hakimdir.
KÖPRÜBAŞI İLÇE EKONOMİ
EKONOMİK DURUMU:
İlçe halkının geçim kaynağı tarıma dayanmaktadır. Genel olarak susuz tarım yapılır. Yetiştirilen ürünler arasında tütün, buğday, arpa, zeytin, üzüm, tavukçuluk ve Arıcılık yer almaktadır.
 Ayrıca son yıllarda çilek üretimi yaygın olarak yapılmaktadır. İlçenin baraj gölü kıyısında bulunması sebebiyle tatlı su balıkçılığı da ayrı bir geçim kaynağı oluşturmaktadır.
koprubasi2